tisdag 11 maj 2010

SÅDDA FRÖN

Idag har vi äntligen fått ner fröerna i våran odling. Vi har fyllt pallkragarna med brunnen gödsel och sand och fröerna har några år på nacken så vi får se hur det gror! OM det gror...

Så för några dagar sedan fick vi upp komposten också. Man kan säga att hushållsavfallet är i princip obefintligt här nu. Så här går rangordningen vad gäller rester: Om katten Bosse är hemma så tar han det han vill ha först, sedan hunden Clint. Ingen av dem är speciellt förtjust i frukt och grönsaker så det får hönorna. Sådant som är för gammalt att ge som mat och räkskal, stjälkar, avocadoskal och kärna lägger vi på komposten. Det som blir kvar nu är ben och bananskal om vi köper konventionellt odlade bananer. Känns väldigt trevligt!
Är så himla nöjd med modellen på komposten vi köpte. Rekomenderar den varmt! Biokub.
Den är så lätt att ta isär och gräva ur. Den är liksom uppbyggd som en timmerstuga. Skruven som man kan köpa till är jättebra att röra om med.

I morgon ska eltrådarna komma till staketet. Martin och Claus ska montera upp dem och sedan är det bara att släppa ut tösera! :-D Herr Astor får vara kvar i den lilla hagen några veckot till innan han får komma ut till dem och "göra sitt".

För övrigt är lilleman väldigt snuvig. Det rinner gul-grönt snor hela tiden och han är rätt grötig i halsen. Hoppas vi slipper något kruppanfall!

Tja det var väl det jag hade på hjärtat idag.
Kram Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar