torsdag 25 mars 2010

FARMOR

Idag är det farmor Gullvis födelsedag. Hon skulle ha blivt 77 år. I snart tre år har hon saknats oss... Skulle vilja skriva nått riktigt fint om henne och har börja på flera inlägg idag. Men det är svårt!

Hon var en stark kvinna som många kommer ihåg. En kvinna med civilkurage, jävlar anamma, ett otroligt mod och en stor kärlek till livet fast än det gav henne många hårda pövningar! En kvinna som aldrig gav upp och som såg nyktert på livet och alla dess MÖJLIGHETER.

Önskar så att våra barn hade minnen av henne. <3 Varje våffeldag tar vi fram och tittar på fotografier med Gullvi, tänder ett ljus, pratar om henne och äter våfflor. Maja ritade två änglar en till farmor och en till farfar idag. Farmors teckning hade en lite Max-ängel med grön body som svävade i skyn. På farfars teckning var det en Maja-ängel med "hår som glittrade som guld" i solen. Hon flög högt upp i himmelen, brevid ett flygplan.

Tacksam för livet idag!

1 kommentar:

  1. Livet är skört och man måste ta tillvara på varenda sekund, för tid kan man aldrig få igen. Livet består av en rad MÖJLIGHETER, precis som Gullvi uppenbarligen förstod. Finns allt för många mer lyckligt lottade än henne i livet som ändå sitter och inte gör något konstruktivt och bra av sitt liv utan bara sitter och tycker att vardagsproblem som alla drabbas av ibland är oöverkommliga. Visst är det synd om dessa människor, men så länge man får vara frisk, har tak över huvudet och mat på bordet så är det ju ett underbart liv. Finner man dessutom en själsfrände att älska och dela livet med så blir det ju dubbelt bra. Ja, man skall se MÖJLIGHETERNA i allt, för när livet blir en "risk" och inte en "möjlighet" blir det olidligt att leva. En risk tenderar att gå åt helvete varje gång, en möjlighet kan man lära något av och växa ur!

    SvaraRadera